Wedstrijdinformatie

Wedstrijdinformatie jeugd

Ledenpartijen
Ben je lid van de plaatselijke kaatsvereniging, dan kun je meedoen aan de jeugdwedstrijden die de vereniging organiseert. Je moet je wel op tijd aanmelden, dit wordt vaak aangegeven op de website van de vereniging. Tijdig aanmelden is erg belangrijk voor de organisatie van de wedstrijd, er moet geloot worden en de prijzen moeten worden besteld. Te laat aanmelden is dus niet meedoen met de wedstrijd! Aanmelden voor de ledenwedstrijden kan tot twee dagen voor de wedstrijd tot 20.00 uur bij Sierd Boersma (06 – 2332 8810) of Imke Boersma (06 – 1273 1747).

Federatiepartijen
De jeugd van onze verenigingen mogen meedoen aan wedstrijden van federatie Dongeradeel. In Dongeradeel vinden deze wedstrijden meestal plaats op de woensdagavonden. Meer informatie staat op www.federatiedongeradeel.nl. Wanneer je de spelregels goed kent, en je kunt vanaf de voor jouw geldende afstand opslaan, dan mag je met de federatiepartijen meedoen. Haal je de afstanden niet, dan kun je helaas (nog) niet aan de wedstrijden deelnemen. Indien je twijfelt of je aan de federatiewedstrijden kunt meedoen, kun je dit het beste vragen aan je kaatstrainer. Onderstaand de afstanden die je moet beheersen, je leeftijd wordt bepaald op 31 december van het voorgaande jaar. Je kaatst dan met andere kinderen van de omliggende dorpen en vergaard hier punten voor het klassement. Aan het eind van het seizoen wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze wedstrijden worden op de woensdag georganiseerd (zie wedstrijdagenda). Het kledingvoorschrift bij deze wedstrijden is: zwarte broek en wit shirt. Ook hebben diverse verenigingen tenues beschikbaar die jeugdleden mogen dragen tijdens de federatiewedstrijden.

* De jongens en meisjes vanaf 14 jaar mogen tevens meedoen aan de federatiepartijen van de senioren.

Regiowedstrijden
De KNKB heeft in 2015 besloten dat de federaties gezamenlijk regiowedstrijden moeten organiseren. Onze regio bestaat naast onze federatie “De Wâlden” uit “Dongeradeel” en “Tusken Waed en Ie”. Deze gezamenlijke federaties organiseren wedstrijden, waarvoor hetzelfde stramien van toepassing is als bij de reguliere federatiepartijen.

Aanmelden voor een federatie- / regiowedstrijd
Je kan je aanmelden via de KNKB website voor de wedstrijden. https://www.knkb.nl/wedstrijden Hier zijn tevens alle andere wedstrijden te vinden door heel Friesland. Voor federatie- en regio wedstrijden selecteer je regio. Je kunt je als KNKB lid of als gast aanmelden. Als KNKB lid kun je je aanmelden met je bondsnummer, houd dus je bondsnummer bij de hand. Je bondsnummer is op te vragen bij je vereniging. Vergeet je op tijd aan te melden voor de wedstrijden anders kan je niet mee doen. Hou er rekening mee dat er voor de jeugd een paar euro inleg kan worden gevraagd.

KNKB wedstrijden
Getalenteerde kinderen die veel ervaring hebben opgedaan bij de federatiewedstrijden, kunnen zich in overleg met de jeugdtrainer ook opgeven voor de KNKB-wedstrijden. Opgave dient via de website www.knkb.nl plaats te vinden, op basis van een uniek bondsnummer en geboortedatum. De opslag afstand voor de KNKB kaats(t)ers ligt 3 meter verder dan de federatie afstand. Het is bij KNKB-wedstrijden verplicht om in een geheel wit shirt te kaatsen in combinatie met een zwarte broek. Bij het niet dragen van juiste kleding, kan een kaatser worden geweigerd door de scheidsrechter!

KF Lyts Begjin Driezum

 

Lokatie Sportaccommodatie

Sportpark “Treffersheech”
Foarwei 17A
9114 RA Driezum
(0511) 42 42 22

KF Lyts Begjin Driezum is lid van de KNKB