Afgelopen weekend stond weer in het teken van de Sape Meijer partij, de traditionele slotpartij van het kaatsseizoen. Als vereniging kunnen we terugzien op een zeer geslaagd weekend!
Zowel bij de heren als bij de dames waren de parturen flink aan elkaar gewaagd. Na een 5-1 voorsprong werd de finale tussen Jan Jelle Jongsma en Henk Deelstra tegen Jan Dirk de Groot, Minne Kooistra en Jelke Boersma uiteindelijk beslist met “alles oan de hang”. Een onfortuinlijke kwaadslag van Jan Dirk leverde Jan Jelle (9e titel) en Henk de overwinning op.

Ook de strijd om de 3e plek bij de dames leverde een volle telegraaf op. Op deze stand plaatste Imke Boersma, kaatsend met haar maten Tineke Kuitert en Marieke Wielstra, een zitbal.

De finale (5-4 6-4) werd gewonnen door het sterk acterende duo Geertje Bijlsma en Diny Bouius. Zij versloegen Baukje Terpstra, Tsjikke Bijlsma en Geertje Leegstra.

Burgemeester Agricola reikte als regent van de Van Sytzama Stichting de koningsballen uit. Geertje en Jan Jelle werden door de koningscommissie unaniem als Koningin en Koning aangewezen.

De meeste en verste bovenslag was voor Ilse van den Berg. Jan Jelle produceerde in de eerste omloop de meeste bovenslagen (6). Sierd Boersma sloeg de verste.

Na de prijsuitreiking namen de winnaars plaats op de koets voor een ereronde door Driezum en Walterswâld.

Deze partij werd gesponsord door: Café Cafetaria Us Thus, Handelsonderneming Schaafsma, Autohandel en -sloperij D. Broersma, Meubelmakerij Popke Postma, Tom Meindertsma Rijwielen en Posthuma Bloemen en Planten.

Prijzen voor de meeste en verste bovenslag werden aangeboden door Tjeerd Elzinga, Geertje Boersma, Bjenze Kobes en Jacob en Sierd Boersma.

Alle sponsoren, koetsiers en vrijwilligers hartelijk dank voor jullie bijdrage en inzet!