DRIEZUM – Woensdag 17 mei organiseerde Lyts Begjin ut Driezum de eerste ledenpartij van het kaatsseizoen 2023. Zowel bij de heren als bij de dames hadden 10 kaatsers zich opgegeven. Een voorzichtige start van het seizoen, wellicht mede door de ietwat koudere temperaturen.

De aanwezige kaatsliefhebbers hadden er echter zin in en er werd meteen al knap en vlot gekaatst. Het betekende ook de come back van kaatslegende Piet Visser uit Driezum. Al met al een geslaagd start. Op de lijst bij de heren en dames waren 4 parturen geloot en er werd gekaatst om de meeste eersten.

Bij de dames wisten Baukje, Elly en Jet met in totaal 18 eersten beslag te leggen op de tweede prijs. De eerste prijs ging met de volle 21 eersten naar het tweetal Geertje en Karin. Bij de heren was de tweede prijs voor Jan Jelle, Jan en Hendrik met 17 eersten en Sytze en Jacob wisten alle drie de omlopen in winst om te zetten zodat zij er met de kransen van door gingen.

De prijsuitreiking vond na afloop plaats in de kantine van VIOD waar bestuurslid Tjalling de boel prima draaiende hield. Sponsoren van deze partij waren: Loonbedrijf E. de Wit uit Driezum, Kapsalon De Knipstjelp uit Driezum, Bodde Bouman Fysiotherapie uit Dokkum en De Echte Groenteman Wiebe en Betty Visser uit Damwald. De eerstvolgende partij in Driezum is de VIOD Teatspartij.